Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

Domnule Președinte al României,

Va scrie un om mic din mulțime,un om care în viața de zi cu zi este cosmeticiana, mama,sotie, fiica,iar până acum câteva luni era și nepoata….
Nu,bunica mea nu a murit din cauza virusului,a murit în spital, singura, neîngrijită corespunzător, din cauza unui sistem despre care dumneavoastră acum mai bine de trei săptămâni ați afirmat cu detașare că este deficitar,dar,de mai bine de patru ani nu ați reușit să faceți nimic și lasati-ma sa cred că nici nu veți face ceva de acum înainte. Știți oare că mama mea poarta pe umeri povara morții ei,pentru că nu a putut să-i fie alături și să-i explice că totul va fi bine,că lupta împreună și că nu va păți nimic???? Știți????! Ce-ar fi sa îi luați dvs povara asta pe umerii dumneavoastră??? V-ar placea???!Ori pentru dvs este o pensie in minus,dle Președinte???! Pentru noi,este un om in minus….ce mai avea zile să trăiască….
V-as invita,dle Președinte in casa mea pentru câteva zile,să vedeți cum trăiește un om de rând,dar,cum acest lucru nu este posibil voi incerca sa va creionez in cuvinte imaginea:cum ați reușit in câteva luni de zile să ne distrugeți visurile,afacerile, copiii,liniștea,familia, normalitatea.
Știți oare că sunteți pe cale sa ne distrugeți copiii de care va bateti joc de atâta timp cu așa zisa școala online? Știți oare ce înseamnă pentru ei încă 4,5 ore in fiecare zi in fața tabletei???! Noi,care ne chinuim de atâta timp sa ii scoatem din online, îi îndemnăm sa „guste” și dintr-o altfel de viață-cea reala,sa se plimbe cu bicicleta,cu rolele, să facă un sport, să iasă afară,sa se joace cu alți copii,noi acum am devenit mincinoși pentru copiii nostrii,căci dumneavoastră le-ați prezentat o altfel de normalitate care le este mult mai la îndemână și să știți că de fiecare dată când le reamintim că trebuie să scoată nasul din ecrane, folosesc cu succes arma pe care le-ați oferit-o, cea a online-ului, căci „daca se poate pentru școală, se poate și pentru joaca”. Mulțumim, domnule Președinte,sigur nu pentru asta v-am votat.
Știți oare că trăim de zece luni într-o incertitudine care ne face rău pe zi ce trece????! De ce oare?? Pentru că nu sunteți de acord cu testarea in masă, pentru că puneți interesele dvs de orice fel mai presus de ale noastre,dle Președinte. Se pare că ați uitat că noi v-am ales pentru a ne reprezenta interesele, ale oamenilor de rând,nu ale dumneavoastră.
Știți că am ajuns sa ne ocolim părinții? Sa ne fie frica sa îi vizitam,sa mergem sa îi ajutăm,sa le fim aproape la bătrânețe…..știți oare? Nu așa era normalitatea oare,ca noi,copiii lor sa le fim alături când vor fi neputincioși??! De ce trebuie oare să ne fie frica sa purtam răspunderea infectării sau a morții lor pe umeri???!

De ce, domnule Președinte,oare nu sunteți de acord sa ne testați???! Oare ar reieși că suntem prea multi și nu puteți face fața,oare prea puțini și nu s-ar justifica banii, sau, oare, nu exista resurse pentru acest tip de testare??? Pai,ca simplu cetățean care v-a votat,as vrea sa știu unde sunt resursele pe care le-ați tot primit de zece luni încoace…la medici nu sunt,căci m-am interesat….
Mă tot gândesc,de ce ați aproba un plan de testare in masă,gratuit,pentru oameni care plătesc luna de luna contribuția pentru un sistem bolnav când se fac oricum 15.000 de teste zilnic contra-cost??? Știți cât înseamnă pentru un om de rând prețul unui test????! Cam cât muncește într-o săptămână jumătate,poate doua. Doua săptămâni de munca în care banii aceștia îi puteau investi în copii,in casa, in vacante,in viitor,in orice altceva,căci sunt bani munciți de el,de omul de rand ce v-a votat.Daca mi-ați și răspunde acestei scrisori, bineînțeles că mi-ați spune că există sistem de testare gratuita,să mă interesez mai bine înainte să vorbesc. Sigur că există, dar oamenii nu pot aștepta câteva zile după o salvare,sau nu pot vorbi cu robotul care le răspunde la DSP, omul de rand muncește, nu de acasă, ci are un servici unde trebuie zilnic sa fie prezent fizic și iar ne întoarcem la discuția răspunderii răspândirii virusului,pe care nu este normal sa ne-o asumăm.

Am ajuns sa golim magazinele din disperarea zilei de mâine, sa ne facem provizii de care nu avem nevoie,sa ne privim unii pe alții cu suspiciune, sa ne înrăim mai mult decât am fost vreodată.
Știți,dle Președinte oare că ne-ați lăsat deschise locurile de munca,însă pentru noi,cei care ne oferim serviciile altor oameni nu mai avem ce să muncim??? Ați repetat de atâtea ori „stati acasă” încât oamenilor le-a intrat in cap, acum nu știu cum vă veți descurca cu votul din 6 decembrie căci romanul e responsabil,face ce i se spune. STA ACASA!
În încheiere,dle Președinte, nu pot decât să vă doresc sa culegeți roadele muncii dvs mult timp de acum încolo,eu nu mai am această șansă,mi-ați luat-o. Va doresc sa purtați pe umeri responsabilitatea tuturor faptelor pe care eu le-am enumerat aici și multe altele pe care în furia pe care o simt când va scriu aceste rânduri,le-am uitat. Va doresc sa va apese atât de tare pe umeri aceasta vina,așa cum ne apasă și pe noi indiferenta dumneavoastră. Să aveți sărbători cu bine,domnule Președinte,departe de cei dragi,cum ne îndemnați și pe noi sa facem și nu în ultimul rând va doresc că prezența la următorul vot sa o reprezinte fix aceia pentru care dumneavoastră ați fost un Președinte bun.

Cu dezamăgire,
Un om de rând…