Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

Sunt extrem de multe motivele din care noi, femeile in general, ne certam cu jumatatea noastra. Uneori certurile pot fi de o ora,de moment, pot dura zile intregi sau, pot reprezenta chiar sfarsitul relatiei. Eu personal m-am certat cu al meu sot si de mai multe ori pe zi,dar asta inseamna ca intre timp ne-am si impacat nu???Da, eu recunosc ca ma comport ca un vulcan cand ma cert….erup, trantesc niste vorbe apoi sunt ca noua….mi-a trecut…putine sunt momentele in care nu vorbesc pentru cateva ore cu el…pentru ca eu vorbesc mult….
Ce ne spunem cand nu ne vorbim??? Eu cred ca ar trebui sa ne gandim…. La ce sa ne gandim???…. Sa ne gandim ce anume ne-a adus aici in primul rand….ce a determinat cearta…Asa cum va spuneam, motivele pot fi marunte sau pot fi unele de natura sa ne clatine din temelii. Primele, zic eu, pot fi trecute cu vederea, sa fim serioase-ok, i-ai spus de “n” ori ca sosetele trebuiesc puse in cosul de rufe murdare,nu lasate pe jos,i-ai zis pana te-ai plictisit tu de vocea ta,insa, dupa ce te-ai calmat si ti-au trecut nervii, intr-un fel sau altul,trebuie sa recunosti ca lucrul asta este parte din farmecul lui.Este fix acelasi om împrăștiat de care te-ai indragostit si a fost un moment,candva,cand sigur i-ai multumit lui Dumnezeu ca ai dupa cine sa strangi sosetele….
Minciunile insa, fie ele mici sau mari,sunt din punctul meu de vedere motive seriose de suparare.Ce as vrea eu insa sa adaug este ca mereu trebuie sa te gandesti si la motivul pentru care a facut-o. Aici poate interveni din nou, lipsa de comunicare si faptul ca tu insati nu esti dispusa la compromisuri.
Adica,el iti repeta de luni intregi ca ar vrea sa mearga miercurea seara,doua ore, la fotbal cu baietii. Tu nu si nu ca miercurea e seara de seriale in familie si nu poate lipsi. Iti spune azi, iti spune maine,la fel si peste trei zile,o saptama,doua-tu nu si nu. Pana la urma, face el cum face si intr-o miercuri seara iti spune ca lucreaza pana tarziu. Accepti, ca doar nu te poti pune de-a curmezisul cand e vorba de munca. (nu radeti-este caz real)
Seara ta de seriale in familie s-a transformat intr-una de vazut seriale “de fete” impreuna cu un pahar de vin .

Vine inculpatul acasa si iti dai seama ca de fapt el a fost la fotbal cu baietii, nu la munca. Iti vei da seama,esti femeie. Te superi,bineinteles ca o faci,toate am face-o. Urli, tipi, plangi, reactionezi cum simti. Ai tot dreptul, te-a mintit.

Isi cere scuze, iti recunoaste greseala, iti spune ca el era cel mai fraier de la munca pentru ca nu il lasa nevasta la fotbal si nu mai gasea motive sa ii minta miercuri de miercuri pe colegi, asa ca s-a gandit o data sa te minta si pe tine. Urat! Foarte urat ce a facut,ce-i drept,insa,apoi,cand te calmezi, cauta si partea ta de vina….El a vrut sa comunice cu tine-asa cum a stiut el s-o faca, asa cum a putut,fara sa se impuna,fara sa te supere spunandu-ti ca pentru el serialele tale sunt prea putin importante si la fel de bine le puteti vedea si joi, asa cum ati si facut-o din saptamana aceea inainte.Oare daca erai putin mai deschisa pentru propriile lui dorinte te mai mintea???
Eu am dat un simplu exemplu de minciuna,care, dupa parerea mea, poate fi trecuta cu vederea,poate fi considerata constructiva si ne poate invata o lectie. Minciunile insa, repet pot fi grave si foarte grave si pot destrama relatii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne dea de gandit-cum s-a ajuns acolo?…acesta este raspunsul pe care trebuie sa il cautam,zic eu.
Ca sa raspund punctual la intrebarea ce mi-a fost pusa-DA, exista minciuni peste care as putea trece, minciuni pe care le-as putea ierta,insa, NU as ierta niciodata tradarea, nu as ierta violenta, nu as ierta batjocura. Sunt lucruri cu care nu ma identific si cu care nu as putea trai. Nici in pat si nici in minte. Nu consider acestea lucruri de iertat nici daca,poate, orbita de treaba si ocupata cu munca, as uita sa ii mai acord LUI atentia cuvenita.Nici daca as fi insarcinata si isterica trei ani de acum inainte. Nici daca ar fi o singura data si nici daca ar fi fost la betie. Nu as putea trai cu povara asta. Nici el cu mine purtand aceasta povara. Eu il impung subtil pentru orice cuvant spus gresit….credeti-ma pe cuvânt cand spun ca nu as putea trai cu asta. Nici daca mi-ar spune ca repros ca eu l-am impins s-o faca,tot nu as ierta. Mi se pare de bun simt ca atunci cand te consideri capabil sa incepi o noua relatie,sa o fi incheiat întâi pe cea veche. Bun simt pentru tine ca om,caci asta spune totul despre cel care inseala.
Cunosc insa femei care au fost capabile sa ierte, nu doar o data. Cunosc si cazuri mai grave…. raspunsul la această întrebare sta doar în noi și în capacitatea noastră de a trece peste…..așa că răspunsul îl știm deja….trebuie doar să ținem cont de el….

%d bloggers like this: