Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

Ce facem atunci cand ne trezim ca barbatul cu care stam in casa nu este acelasi cu cel pe care il avem in gand?
Este un subiect dificil de abordat….dar din pacate real. Este dificil chiar si pentru gândurile noastre,sa recunoastem asta,sa constientizam,sa ne asumam faptul ca ne dorim altceva,sau pur si simplu ca nu ne este suficient ceea ce avem. Inainte de toate eu zic sa facem un exercitiu de sinceritate. Ne ajuta sa constientizam mai bine momentul in care ne aflam pe plan personal: iti voi sugera unele intrebari la care as vrea sa iti raspunzi singura, in propria ta liniste si cu toata sinceritatea:
Esti, pe plan personal,acolo unde ti-ai dorit? Barbatul care iti este alaturi este cel, sau se apropie de cel pe care l-ai visat? Ce iti lipseste? Ce ii lipseste lui? Ce ai putea imbunatati la tine de dragul relatiei? De ce nu o faci? Consideri ca dintre voi doi tu esti cea care ofera mai mult?

Toate ne-am dori sa gasim barbatul care sa ne implineasca din toate punctele de vedere astfel incat sa ne simtim intregi, fara sa simtim vreo clipa ca suntem jumatate a altui intreg, dar lucrurile in realitate sunt mai complicate decat inchipuirea noastra.
Eu consider ca oamenii nefericiti in doi, oricat ar incerca sa stea impreuna din diferite motive :copii, beneficii, frica de a nu o lua de la inceput, frica de singuratate, in timp devin oameni goi pe dinauntru-Oameni carora le lipseste sclipirea din ochi,oameni care se uratesc la chip cu fiecare zi trista ce o duc in spate. Nu degeaba, cand traiesc rau intr-o relatie,acasa, dupa ce se despart infloresc. Cred ca fiecare din noi cunoaste cate un caz,in care,dupa ce femeia sau de ce nu si barbatul, au renuntat la motivul tristetii lor,s-au schimbat radical si parca emana o fericire pe care aproape ca iti vine sa o invidiezi. Mie mi se par oameni misto-cei care au puterea sa lase in urma ce au trait daca stiu ca acel ceva le face rau,nu sunt lasi.Lasitatea o las pentru cei care,deși știu că vor mai mult,vor altceva,aleg să rămână,goi și impersonali,fara a mai avea ceva de oferit.

De ce ți-e frica sa îți iei o pauza? Ești dezamăgită,confuză,te simți rănită,știi tu mai bine de ce….a greșit…și el știe asta,sa fii sigura. Poate că acum,după furtună,te simți și tu vinovată pe sfert,dar nu mai puteai….nu mai puteai sa nu-i spui, sa nu-ti spui tristetea. Nu ai gresit. E drept, nu te asteptai sa te lase sa pleci. O parte din tine spera sa te prinda de mana, sa te stranga in brate mai tare decat a facut-o vreodata si sa iti spuna ca nu-ti va da drumul niciodata….dar nu a facut-o…pesemne ca avea si el destule pe suflet….nu e usor…
De ce ti-e oare frica sa-ti iei pauza pe care ti-ai promis-o atata timp? Ți-e frica oare că atunci când te vei întoarce nu vei mai găsi același om????- înseamnă că nu era oricum omul tau….si ce te face oare sa crezi ca vei mai vrea sa te intorci? Nu crezi ca pleci de la bun inceput pe-un drum gresit? Drumul pe care vrei sa-l urmezi este acela in care nu cunosti destinatia finala. Acesta este scopul…
Pleaca, ia-ti pauza de la ceea ce te face sa suferi, regaseste-te, pune-ti intrebari,raspunde-ti….Apoi vei sti ce ai de facut….
Daca in sufletul tau insa, nu sta indoiala fapelor lui, daca framantarile nu se rezuma la el, daca in mintea si sufletul tau sta de paza altcineva, nu iti ramane decat un lucru de facut:pleaca de tot.
Daca in gandurile tale exista o alta persoana decat cel care iti spune seara de seara “noapte buna”, pleaca. Nu lua in calcul indoiala,sau clipele traite, sau totul la un loc. Daca ar fi fost suficient pentru tine acel “tot” despre care vorbim,nu ar fi existat niciodata altcineva.
Eu personal consider ca lucrurile pot fi reparate intr-o relatie. Da.pot fi reparate usor daca exista implicare din ambele parti, vointa,iubire,respect. Pot fi reparate atunci cand este vorba despre imbunatatire, dezvoltare, insa nu si atunci cand este vorba de o a treia persoana…dupa parerea mea, atunci cand exista o a treia persoana, o relatie s-a terminat deja….
Daca simti vreodata ca iubesti doua persoane in acelasi timp si nu stii pe care sa o alegi,alege-o pe a doua. Daca prima ar fi fost suficient, nu ar fi existat vreodata cea de-a doua.

%d bloggers like this: