Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

Stiu,cateodata simti ca nu poti fi cea mai buna versiune a ta. Simti ca ai obosit si nu mai poti continua. Mai stiu si ca, o problema niciodata nu vine singura, si acum simti ca toate problemele din lume s-au adunat doar la tine. S-au hotarat sa nu-ti dea pace si sa te forteze sa iei decizii pe care nu te consideri capabila sa le iei.
Pentru inceput,draga mea, as vrea sa stii ca nu esti singura. Poate crezi ca nu conteaza acest gand,ca nu iti este util,insa, tocmai acesta te va ajuta in final.
Sa nu crezi vreo clipa ca eu iti scriu aceste randuri pretinzand ca pe mine nu ma poate atinge nimic. Oooo,Doamne! Sunt o gramada de lucruri ce mi s-au intamplat, schimbari la tot pasul,lucruri care ar fi trebuit sa ma doboare, oameni care m-au dezamagit, esecuri, am ales gresit de multe ori, dar iti scriu aceste randuri tocmai pentru ca,indiferent de ce mi s-a intamplat, am stiut sa ma ridic. Am tinut capul sus,am luat decizia buna si niciodata nu am facut din “a ma da batuta” o alternativa.Asta vreau sa te invat si pe tine.
Ca tine si eu am fost si inca mai sunt. Grijile si problemele sunt de multe feluri. Cea mai grea grija ce o port pe umeri,este cea de mama. Apoi sunt grijile cotidiene ce nu ne dau pace niciodata si care ne consuma pe zi ce trece mai mult,care lasa in urma lor nopti nedormite si formeaza cearcane pe chip.
Ce fac eu in astfel de momente??? Incerc pe cat pot de mult sa nu fug de ele. Ai putea spune ca fuga este cel mai la indemana lucru pe care l-am putea face,dar fuga este o solutie de scurta durata. Ceea ce trebuie sa facem noi,indiferent de natura problemelor pe care le avem, este sa dam piept cu ele. Nu noaptea,in locul somnului, nu fugitiv,printre alte treburi, ci in linistea de acasa, oprind timpul in loc si detasandu-ne de orice altceva.
Eu spre exemplu ador sa fac bai lungi si relaxante,fac parte din ritualul meu de ingrijire,dar si de relaxare. In acest anotimp friguros,mai ales, umplu cada cu apa fierbinte, spuma din belsug,saruri de baie, lumanari si tot dichisul pentru o atmosfera relaxanta. Asa reusesc sa imi adun gandurile la un loc, sa pot vedea dincolo de probleme,sa fiu doar eu cu mine si sa caut rezolvare problemelor de peste zi.

Este doar exemplul personal,insa, fiecare persoana isi poate gasi altfel momentul de sinceritate cu el insusi. Cunosc persoane care reusesc sa isi relaxeze mintea si sa gaseasca solutii in timp ce fac sport(doamne,cat ii invidiez pe aceia,pentru ca eu si sportul suntem diametral opuse.Mi-ar placea la nebunie sa constat si eu intr-o zi ca exercitiul fizic imi da o stare de bine), sau altii care merg cu bicicleta,se plimba,danseaza, picteaza…
Nu are importanta in ce anume iti gasesti starea de liniste atata timp cat nu abandonezi lupta. Cauta cea mai buna solutie pentru tine, pune-ti mintea sa comploteze cu Universul astfel incat sa iti aduca gandul cel bun. Va veni,vei vedea. Incearca doar. Incearca sa vezi cealalta parte a paharului,cea in care daca ti s-a dat o problema pe cap, ti s-a dat in mod sigur si o rezolvare a ei,nu te lasa abatuta din drum.
Stiu ca de-a lungul timpului ai intalnit in jurul tau oameni de la care te asteptai la o imbratisare si un cuvant de incurajare,in schimb, ti-au ras in nas si ti-au spus ca problema ta nu este atat de mare precum faci tu sa para,ca adevaratele probleme ale vietii sunt altele. Nu te intrista. Probabil asteptarile tale au fost prea mari pentru niste oameni prea mici. Iti spun eu,in schimb,ca nu exista pe lumea asta barometru mai bun sa ne masoare apasarea decat noi insine.
Pentru tine ceea ce ai pe suflet, te apasa, intrucat iti apartine, asa cum pe celalalt nu-l preocupa tocmai pentru ca este detasat. Cere mai putin de la lumea din jur si mai mult de la tine. Oamenii pot fi vindecare sau venin. Nu te lasa doborata.
Pentru orice problema ai, cea mai buna solutie o gasesti prin comunicare,insa, atunci cand problemele tale se rezuma doar la tine, rezolvarea lor tot in tine sta. Asa ca respira, gandeste-te ca nu exista problema pe care sa nu o putem depasi, mergi inainte si gaseste solutia. Detaseaza-te de tot ce este in jurul tau,de problemele celorlalti, dozeaza-ti putin mai tare egoismul astazi si vei vedea ca nu exista persoana pe lume care sa te cunoasca si sa te sfatuiasca mai bine decat tine insati.
Atunci cand te simti epuizata,cauta motivatia. Atunci cand simti ca cea mai usoara cale este sa renunti,chiar daca nu e cea mai buna,intreaba-te daca merita sa abandonezi.Atunci cand in jurul tau nu gasesti intelegere si ajutor,descurca-te singura. Atunci cand ai un vis,urmeaza-l.

%d bloggers like this: