Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

M-ați întrebat cine este Denisa,din povestea De la un vis pleacă totul.
Denisa nu sunt eu. Pe mine nu o sa mă regăsiți altundeva decât în jurnalul meu deschis,aici pe blog. Am in plan într-adevăr o carte,o viitoare carte ce va vedea lumina tiparului la un moment dat când va fi momentul ei,însă nici măcar aceea nu va fi despre mine ca personaj.
Va fi o carte dedicată unui om caruia, deși nu îl cunosc,îi datorez viața. Va fi o carte ce mă va vindeca complet pe mine că om. De aceea am convingerea că ea nu va rămâne doar o nălucă.
Denisa,însă, este fiecare din noi. Denisa este un personaj nascucit din fiecare din oamenii pe care i-am cunoscut. Este inocenta,tânără,nehotărâtă, iubitoare, că fiecare dintre noi. Crede că iubește din toată inima și vrea să fie dedicata iubirii ei,dar reușește până la final oare?
Denisa este acea fata care a crezut în oameni prea mult la un moment dat. Este inocenta fiecăreia dintre noi la început de drum. Este cea care ia piept cu un București dur,gata să îi franga aripile daca nu se va conforma unor reguli impuse de societate.
Denisa este cea care se îndrăgostește nebunește de un om pe care nici macar nu îl cunoaște, prea bine…va regăsiți….? Dragostea, in viata Denisei nu cunoaste limite sau reguli.
Tot ea este cea care își ignora la un moment dat sentimentele și respinge oamenii care țin la ea….se minte singura spunanu-si ca este inconjurata de oameni care o invidiaza, ca intentiie lor nu sunt dintre cele mai bune. Dupa un timp insa,pusa in fata unor provocari ale vietii, decopera ca oamenii din jurul ei,cei pe care ii judeca dupa idei preconcepute ii pot deveni cei mai buni prieteni.
Nu o cunoaștem în totalitate pe Denisa,mai sunt multe de aflat despre ea, mai are multe lucruri de dovedit și totodată multe greșeli de făcut. O judecați….??!
N-o faceți….ea nu va poate auzi să știți și nici nu ii pasa câtuși de puțin…ea este câte puțin din noi toți….nu uitați….greseli am facut toti si vom mai face, la fel ca si ea.
Denisa,jurnalista tânără ce și-a luat viața în piept in București,atunci când după facultate părinții ei au anuntat-o că nu o mai pot susține cu bani mai departe,nu a renunțat. Și-a căutat un job,deși nu era nici pe departe ceea ce ea visa să facă și a reușit să se susțină singura. Vi se pare cunoscut….?
Mai mult decat atat, aceasta a reusit sa transforme orice lucru negativ care i s-a intamplat in ceva pozitiv. Sigur,s-a lasat influentata de viata din Bucuresti,la fel ca noi toti de altfel,la un moment dat,dar sa nu pierdem din vedere ca ea a facut-o pentru a-si pastra locul de munca, de care avea atata nevoie.
Framantarile Denisei se rezuma de cele mai multe ori la povestea ei de dragoste,caci asta urmareste povestea mea in detaliu. O Denisa indragostita, fermecata de mirajul iubirii, care, desi nu ii tot ce ea viseaza de la o poveste de dragoste,se incapataneaza sa nu renunte la ea. Iubeste fara sa o fi invatat nimeni sa o faca,fara sa ceara sfaturi, iubeste dupa regulile inimii sale si isi ignora cateodata intuitia. Vom vedea insa unde o va duce acest drum…
Denisa nu este o persoana cu multi prieteni. Prin prisma meseriei sale de jurnalist de mondenitati, aceasta si-a facut multe cunostinte,participa la multe petreceri, in cluburi, in anturaje de unde isi putea lua subiectele foarte usor,insa lipsa prietenilor adevarati in viata ei, a inceput sa se cunoasca si sa o doara. Si-a gasit in persoana Mariei,colega ei, o prietena buna,asa cum isi dorea,dar niciodata pana acum nu a putut fi sincera cu aceasta pe deplin. Isi dorea sa poata ramana prietena cu Claudiu si el coleg cu ea,dar fapul ca el vedea in aceasta mai mult decat o prietena si felul acestuia de a se purta cu ea,i-au dat deja intreaga lume peste cap Denisei.
Nu cumva aceasta este de fapt povestea clasica a oricarui cuplu, care nu stie sa isi intretina frumos relatia, iar la un moment dat, unul dintre ei, de obicei,cel care ofera mai putin, ajunge sa isi piarda partenerul din cauza unui alt om care este dispus sa ii ofere ceea ce el nu este capabil. Nu spun ca Denisa va renunta la Adrian, dar, din punctul meu de vedere, doar ca cititor vorbind, Adrian a pierdut deja o parte din Denisa…..
Sper sa va fi lamurit in privinta Denisei din povestea mea.

Da,era mai usor sa o structurez pe Denisa ca fiind eu, caci as fi stiut mereu cum ar fi actionat,cum ar fi gandit, cum ar fi raspuns lucrurilor care i se intampla,dar Denisa din povestea mea am vrut sa fie mai complexa decat mine, sa cuprinda toate femeile pe care le-am cunoscut si care mi-au ramas in gand si in suflet. Stiu ca va regasiti la un moment dat in actiunile Denisei si mai stiu ca aceasta nu va inceta sa va surprinda nici in capitolele ce vor urma.
Cat despre Adrian, el este realitatea unui barbat care nu are prea multe de oferit,dar care considera ca i se cuvine totul. Si el este un personaj nascocit dintr-o serie de intamplari reale….iar Claudiu,el este opusul lui Adrian. El este suma lucrurilor pozitive, puse in sufletul frumos al unui om aparent imposibil.

%d bloggers like this: