Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

Iată că se apropie cu pași repezi acest sfârșit de an și poate pentru multi din noi acest an a însemnat un lung sir de lectii.

Poate pentru multi din noi acest an a fost despre frica, pierdere, tristețe, dezamagire,despre rani ce au rămas prea mult deschise.
Trăgând linie,anul acesta pentru mine a adus cel mai bun lucru:acest loc pe care mi l-am creat,lumea mea,dar care a apărut târziu, când aveam deja destule lucruri să îi reprosez lui 2020. Nu a fost darnic deloc,mai mult mi-a luat decât să imi ofere, dar,chiar si așa, cum v-am obișnuit deja, și de această dată, eu am ales sa vad dincolo de dezamagiri.
Cred că fiecare dintre noi a avut ceva bun de invatat. Cred că fiecare dintre noi a înțeles niste lucruri pe care până acum nu le înțelesese și mai cred că lecțiile care ni s-au oferit anul acesta, ne vor prinde bine mult timp de acum încolo.
Eu una am învățat să prețuiesc mult mai mult oamenii din jurul meu,sa fiu mai deschisă și să le arăt cat inseamna pentru mine, inainte sa fie prea tarziu, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti.
Am invatat ca viata inseamna un sir de intamplari neprevazute, iar oamenii sunt perfect capabili sa se adapteze lor.
Am invatat ca bucuriile vin din lucrurile simple si daca ne straduim putin,in fiecare zi gasim motive sa zambim,sa fim fericiti pentru ceea ce avem,incetand sa facem comparatii absurde cu cei care au mai mult decat noi.
Am invatat ca puterea gandului este cea mai buna calauza si atata timp cat gandurile noastre sunt pozitive, vom atrage lucruri bune.
Am invatat sa zambesc mai des,pentru lucruri marunte, sa imi doresc sa imi depasesc limitele si am mai invatat ca daca mi s-a dat un vis, mi s-a dat sigur si puterea sa il realizez.
Am invatat ca oamenii din viata noastra cateodata pot fi adevarate lectii si ca Dumnezeu are planul sau pentru fiecare dintre noi,asa ca oricat ne-am opune lui, este in zadar.
Am invatat sa ma bucur mult mai mult de libertatea de a calatori, sa imi doresc si mai mult decat o faceam pana acum sa ma incarc de energie buna din locuri frumoase, din natura, din ce are aceasta de oferit.
Am invatat ca puterea cuvintelor este o unealta pe care o stapanesc suficient de bine incat sa imi dea curajul sa imi astern gandurile in fata voastra fara sa ma tem de judecata.
Am invatat ca bunatatea oamenilor uneori nu cunoaste limite si am mai invatat ca prieteniile adevarate se nasc de multe ori de unde nici nu te astepti.
Am invatat tot dintr-o lectie dura ca uneori sa astept mai putin de la oameni si mai mult de la mine.
Am invatat ca riscul face parte din frumusetile vietii si iti poate aduce cele mai mari satisfactii.
Am invatat ce ineamna sa-mi fie dor din tot sufletul si sa nu-mi fie rusine sa arat asta.
Am invatat ca oricat m-as stradui, niciodata nu voi putea fi pe placul tuturor si am mai invatat sa privesc lucrul acesta ca pe o normalitate.
Am invatat sa urc treapta cu treapta spre visul meu, fara sa ma dau batuta atunci cand dau de greu.
Am invatat sa nu ma grabesc,sa am rabdare. Am invatat ca totul se face in viata cu rabdare si perseverenta.
Am invatat ca pot fi o mama mai buna, o sotie mai intelegatoare, o fiica mai iubitoare, o prietena mai apropiata.

Ce imi doresc pentru anul care va veni?
O sa incep prin a va spune ca am renuntat sa am asteptari. Voi lua totul asa cum va veni, fara sa imi fac alte planuri. Voi continua sa urc,treapta cu treapta indiferent cat de lung va fi drumul.
Imi doresc doar sa nu uit nici o lectie din anul ce trece. Nu vreau nici o clipa sa uit cum m-au facut unele momente sa ma simt, nu vreau sa dau uitarii nimic din ceea ce am trait. Vreau sa imi amintesc pas cu pas, totul,pentru ca stiu ca asa voi sta in picioare,neclintita, indiferent de furtuna.

In tot ce am trait sta ambitia mea, inspiratia, drumul inainte, căci,sa nu uitam: în viața,nu este de ajuns sa mergi,trebuie sa mergi înainte.

As vrea sa stiu si de la voi: ce lectii v-a invatat acest an,pe care nu vreti sa le uitati in anul care vine?

%d bloggers like this: