Corina Revnic

In viata, nu este suficient sa mergi,trebuie sa mergi inainte…

Nu de putine ori trecutul si-a pus amprenta asupra prezentului și a viitorului nostru. Frici, rani, indoieli, tot ce acesta a sadit in noi, se rasfrang asupra prezentului de multe ori,fara sa ne dam seama.
Stii, draga mea, nu exista experienta mai buna decat trecutul tau. Esti singura persoana capabila sa simta intens fiecare clipa pe care ai trait-o. Tu stii cel mai bine cum te-a facut sa te simti, cat te-a iubit, cat a contat pentru sufletul si linistea ta. Trecutul,pentru fiecare dintre noi, de cele mai multe ori,are un nume. Nu trebuie insa sa il rostim,nu trebuie sa il cunoasca nimeni, nu trebuie sa ii dam ocazia sa ne mai stapaneasca prezentul daca nu simtim asta.
Nu exista alt om pe lumea asta sa stie mai bine decat tine ce a insemnat trecutul pentru tine.
Trecutul se numeste asa, tocmai pentru ca a ramas in urma. Poti alege sa il rescrii sau poti alege sa il lasi acolo unde ii este locul,in urma.
De multe ori,suntem tentate sa uitam lucruri care ne-au durut si sa ne amintim doar lucrurile bune,frumoase, din tot ceea ce am trait.Este perfect normal. In momente grele din prezent, in momente de incertitudine, de ezitare, ne amintim cum le-am facut fata in trecut și nu se pare mai ușor să ne întoarcem acolo…. Automat le asociem unor persoane,unor sentimente. Acele lucruri,insa, au ramas in trecut dintr-un motiv,care,la acel moment,le-a depasit pe toate celelalte bune.
Draga mea,nu iti vorbesc din carti, iti vorbesc pentru ca stiu ce inseamna sa lupti cu trecutul. Stiu ce inseamna sa te cheme inapoi si mai stiu si ca au fost momente cand mi-am dorit sa aleg calea usoara si sa ma-ntorc. Calea usoara, insa, nu este cea mai buna.
Iti spune un om care a considerat oportun la un moment dat sa se intoarca in trecut si sa lipseasca bucatica cu bucatica fiecare ciob spart, sa vindece fiecare fiecare vorba care a durut, sa clarifice fiecare neintelegere si sa mearga mai departe urmand acelasi drum, caruia îi stiam prea bine finalul…nu a mers.
Sunt lucruri care se pot repara si lucruri, care, odata spuse sau intamplate, nu mai poti face pace cu ele-Te rod, iti mananca precum niste molii din sentimente si usor-usor vei constata ca nu a mai ramas nimic de făcut decât să pleci… Te rog, nu iti oferi ocazia sa suferi din nou.
Sunt lucruri atat de bune si frumoase care ne asteapta in viitor. Eu le numesc “roade” culese dintr-un trecut plin de greseli. Greseala este umana,vei spune. Greseli am facut si in trecut, facem si-acum si le vom face si in viitor. Da,asa este,insa eu nu ma refer la acel tip de greseli,eu vorbesc despre alegeri gresite, despre greseala care doare si te macina usor-usor pe dinauntru.
Eu nu am putut sa privesc in viitor si sa-mi cladesc un alt drum pana cand nu am infruntat trecutul. Am considerat oportun sa fac pace cu mine si sa-l las in urma,caci nu avea sa imi spuna nimic nou. Era un drum pe care pasisem deja, stiam unde ma duce. Asadar, l-am lasat in urma, convinsa din tot sufletul ca ceea ce ma asteapta in viitor va fi cel putin mai bun decat ceea ce am trait. Am avut dreptate. M-am dezpovarat de indoieli, de frica de a fi mintita,inselata si usor-usor am inceput sa am din nou incredere in oameni. Asta a fost drumul meu bun.
Nu spune nimeni ca viitorul tau trebuie sa fie conditionat de un alt om. Sunt oameni care isi gasesc implinirea la fel de bine singuri ca si cei pentru care fericirea inseamna omul de langa.

Este perfect normal sa rezonam altfel,fiecare. Este perfect normal sa ne gasim implinirea in lucruri diferite.
Sunt oameni care, dupa ce au facut pace cu trecutul, au inflorit,fara a sta la bratul cuiva. Au inchis usa gandurilor si indoielilor care nu le dadeau pace, au aprins lumina potrivita in viata lor si au stralucit. Au gasit timp pentru ei, au investit in pasiunile lor, au cucerit lumea cu zambetul lor minunat.

Nu uita,te rog, un lucru- trecutul este mereu un loc bun de vizitat. Este locul de unde ne amintim mereu cate o lectie, insa niciodata nu este un loc bun sa traiesti….

%d bloggers like this: